biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Bitki indycze z papryką

Walentynkowa obiadokolacja, choć nie w kształcie serduszek ;) MM zobaczył przepis u Cudawianki i stwierdził, że możemy spróbować, potem nawet, że chce ;) Ja już we wtorek chciałam spróbować indyka, ale tylko dowiedziałam się dlaczego go nigdy nie jadłam ;) więc spróbowałam dzisiaj - pychotka!

BITKI INDYCZE

bitki indycze

składniki:
- 1/2 piersi indycze
- sól i pieprz
- oliwa
- 2 małe czerwone cebule
- 2 1/2 szklanki bulionu z kostki
- czerwona papryka
- żółta papryka
- zioła prowansalskie
- minikostka Knorr - czosnek
- curry
- sos sojowy
- 4 łyżki mąki
- 3 łyżki śmietany
- makaron

Mięso z indyka pokroić w plastry. Każdy plasterek przeciąć jeszcze na pół. Następnie rozbić cieniutko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Usmażyć na rumiano na oliwie z obu stron. Przełożyć indyka do rondla, a na pozostałej oliwie usmażyć piórka cebuli. Dodać do indyka. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić ziołami prowansalskimi, sosem sojowym, czosnkiem i curry. Zagęścić mąką i śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem.
czwartek, 14 lutego 2008, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: MM, *.chello.pl
2008/02/14 19:59:12
mniam mniam mniam:***
-
2008/02/15 16:32:40
jak mniam mniam, to dobrze!
pozdrawiam was serdecznie :-)
-
2008/02/15 16:55:58
mówiłam, że pychotka :D dzięki Tobie się dowiedziałam jak smakuje indyk :)
Szablon