biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Cynamonowa smażona chałka

Z okazji, że akurat wyjątkowo mam w domu chałkę, postanowiłam wykorzystać jeden z kilku przepisów jakie mam na chałkę lekko przerobioną ;) Jest ciepła, miękka, rozpływająca się, choć skórka może być lekko chrupiąca. Pyszne śniadanie, bez kawy z mlekiem (i szczyptą cynamonu) nie mogło się obejść

CYNAMONOWA SMAŻONA CHAŁKA

 

składniki:
- chałka
- mleko
- cynamon
- cukier (najlepiej brązowy)
- masło do smażenia

Roztopić masło na patelni. Chałkę pokroić w grube kromki. Mleko wymieszać z cynamonem i cukrem. Maczać chałkę w mieszance i wrzucać na patelnię. Smażyć do zrumienienia z obu stron.

Uwagi:
Jeśli się nie doda do mleka cynamonu i cukru, można właśnie cukrem posypać już usmażone kromki chałki robiąc chrupiącą skorupkę albo po prostu polać miodem.

 

sobota, 16 lutego 2008, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2008/02/18 12:09:21
lubię takie rzeczy :) proste, słodkie i pyszne :)
-
2008/02/20 11:18:03
fajny pomysl,najpierw musze sobie jednak taka chalke sama upiec... ;-)
-
2008/02/20 11:51:51
Casiapaw takie są najlepsze :D

Cudawianki na Zielonej Wyspie tylko chleb tostowy jest? ;) współczuję, ale z drugiej strony może to i dobrze, pewnie taka domowa jest jeszcze lepsza :) życzę powodzenia :)
Szablon