biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Chrzan z bitą śmietaną

Spokojnie, nie ma tu nic słodkiego :) Śmietana łagodzi chrzan i ten specyfik jest idealny np do jajek na twardo czy do wędlin. Sosem ciężko to nazwać, to raczej taki dodatek. Dużo robić nie trzeba, a efekt pyszny.

CHRZAN Z BITĄ ŚMIETANĄ

 

składniki:
- 200 g utartego, świeżego chrzanu
- 250 ml śmietany co najmniej 30%
- 1–2 łyżki soku z cytryny
- sól, cukier

Śmietankę przed ubiciem należy dobrze schłodzić. Następnie ubijamy ją na sztywno, dolewając sok z cytryny. Chrzan możemy wcześniej przyprawić cukrem i solą. Delikatnie mieszamy chrzan ze śmietaną, ewentualnie jeszcze doprawiamy.


źródło: Kuroń

 

wtorek, 25 marca 2008, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2008/03/25 10:41:29
oj, mi się zawsze marzy spotkanie przy sosach i przy dipach, chrzan lubię bardzo z surówką marchewkową, dostaje wteyd takiej słodyczy nawet. taki sos ze śmietaną musi być super. na pewno spróbuję. pozdrawiam
-
2008/03/28 20:41:38
Mi też się takie spotkanie marzy. Może kiedyś takie zorganizuje... :)
A co to za surówka marchewkowa z chrzanem? :

-
2008/03/28 23:07:54
ta marchewkowa to tak na oko: trze się marchew kilka sztuk, małe jabłko, nie wiem czy cebulę, i dodaje śmietanę, chyba majonez, sól, pieprz i chrzan. ja uwielbiam. pozdrawiam
Szablon