biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Pekinka

Wypatrzyłam ją u Anety i czekałam na odpowiednią chwilę żeby ją zrobić. Mama dzisiaj robi roladki schabowe w stylu tych z Pomysłu na.. Winiary, ale z mozarellą i własnym sosem serowym, więc postanowiłam wykorzystać moment :)

PEKINKA

 

składniki:
- kapusta pekińska
- sól
- rzodkiewka
- zielony ogórek
- zielona papryka
- pieprz
- zioła prowansalskie
- majonez

 

Kapustę porwać na kawałki, posolić i odstawić. Paprykę, ogórka i rzodkiewkę pokroić w słupki, dodać do kapusty. Doprawić pieprzem i ziołami. Dodać majonez, wymieszać i schłodzić.


źródło: blog Anety

 

czwartek, 17 kwietnia 2008, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2008/04/20 22:31:19
pekinka zapowiada sie na bardzo fajna suroweczke :-)
Szablon