biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Sandwicze z bekonem i pomidorami

We wczorajszym oryginalnym przepisie było 2 razy więcej składników, a ja zużyłam połowę i reszta mi została, więc dzisiaj rano trochę zmodyfikowałam przepis. Różnice niby są niewielkie, ale robi się szybciej i sandwicze są zdecydowanie bardziej płaskie, jaśniejsze i chrupiące :) i odrobinę mniej słone - dla mnie to duży plus. Świetnie się komponują z poranną melonowo-jabłkową Pu-Erh :)

SANDWICZE Z BEKONEM I POMIDORAMI



składniki:
- 4 cienkie plasterki wędzonego bekonu
- 4 kromki chleba tostowego (żytniego)
- 1 szklanka startego sera cheddar
- 4 cząstki pomidora
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka masła - pieprz

Dwie kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami wędzonego bekonu. Posyp resztą sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczy posmaruj majonezem. Rozgrzej toster (do sandwiczy, nie taki, z którego wyskakują tosty ;) ja mam 3w1 i włożyłam płyty do grillowania), na dolnej płycie rozpuść masło, połóż sandwicze, zamknij toster i upiecz. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.

środa, 09 kwietnia 2008, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Szablon