biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Vegnog

Amerykanie w okresie świątecznym piją drinka zwanego Eggnog, ja zrobiłam wegańską wersję. Oczywiście jest to już zupełnie co innego, chociażby z braku najważniejszego składnika - jajka, ale mi to nie przeszkadza ;) Pomysł zaczerpnęłam od Azzahar, ale z braku składników nieco pozmieniałam.

 vegnog

VEGNOG

składniki:
- 1,5 szklanki mleka sojowego (ciepłego)
- garść orzechów pecan
- 1 mocno dojrzały banan
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka cukru waniliowego
- łyżeczka cukru pudru

Całość razem zmiksować i przelać do szklanek.
Moje nie wyszło gęste, ale za to z fajną pianką :)



PS. jak sobie podgrzałam w kubku to faktycznie wyszło gęste i nadaje się tylko do wyjadania łyżką, ale wolę na zimno.

Kuchnia Świąteczna i Noworoczna 19.XII.2008 - 03.I.2009
poniedziałek, 29 grudnia 2008, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2008/12/30 22:58:11
Świetny pomysł!
-
2008/12/31 00:06:50
Bardzo ciekawe połączenie :)
-
2008/12/31 07:08:26
To prawda, ze Amerykanie sie lubuja w eggnogu, ja rowniez uwielbiam ten wysokokaloryczny napoj i ciesze sie, ze w sklepach jest tylko przez okolo 2 miesiecy. Smakowity jest rowniez z alkoholem.
Co sie zas tyczy twojej wersji, nie powiem jest ciekawa. Moze ja wyprobuje.
-
2008/12/31 16:02:42
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! :))) Radości,szczescia, spełnienia marzen! :)
Szablon