bia這-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Muffinki kokosowo-migda這we

Z przepisu na ma郵ankowe muffinki wychodzi du穎 za du穎 kruszonki, dlatego p馧 dnia my郵a豉m, jak j zu篡. Chodzi造 mi po g這wie kolejne muffinki. Ale jakie? Najlepiej jakie delikatne, bez owoc闚... Oczywi軼ie te do zamro瞠nia :] Szuka豉m, marudzi豉m, kr璚i豉m nosem i w ko鎍u postanowi豉m zmodyfikowa 妃ietankowe muffinki z kokosem AgusiH. I to by strza w 10tk :)



MUFFINKI KOKOSOWO-MIGDAΜWE

sk豉dniki:
- 2 szkl m彗i
- 1 造瞠czka proszku do pieczenia
- 1/4 造瞠czki soli
- 3/4 szkl krem闚ki
- 1 造瞠czka aromatu migda這wego
- 125g mas豉
- 1/2 szkl cukru
- 2 jajka
- 1 op wi鏎k闚 kokosowych
- 1 op p豉tk闚 migda這wych
- 1/2 kruszonki

Wymiesza m彗 z proszkiem i sol w jednej misce. Do 鄉ietany wla aromat migda這wy. Utrze mas這 z cukrem, doda jajka dalej miksuj帷. Do masy ma郵ano-jajecznej dodawa naprzemian m彗 i 鄉ietan. Miksowa tylko do po陰czenia sk豉dnik闚. Domiesza do masy kokos i migda造. Nape軟ia ciastem foremki do muffinek, posypa kruszonk. Piec w 180蚓 przez 20-25 min.


pi徠ek, 19 czerwca 2009, adrijah

Podoba Ci si m鎩 blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowa貫 moje danie? Koniecznie pochwal si tym w komentarzu :)

Dzi瘯uj :)

A wiesz, 瞠 za zdj璚ia da przygotowanych na podstawie przepis闚 z mojego bloga co miesi帷 mo瞠sz wygra nagrody niespodzianki? Sprawd.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2009/06/19 08:26:29
ooooo,na pewno sa pyszne :))
-
2009/06/19 08:34:19
Pi瘯nie si prezentuj :)) Uwielbiam muffiny z kruszonk :))
-
2009/06/19 14:24:33
Super ;)! Podoba mi si po陰czenie kokosa i migda堯w :).
-
Go嗆: Ola, 94.254.152.*
2009/06/19 15:20:58
Mrozic? to super. szykuje sie powoli do uroczystych 1 urodzin coreczki, no i jak zjedzie sie cala rodzina.... sama rozumiesz.. nie dam rady stac 48godzin w kuchni. wiec pomyslalam, ze ten pomysl z mrozeniem jest swietny. a w jaki sposob sie z nimi pozniej obchodzic? rozmrozic i juz? czy moze jeszcze podpiec?
-
2009/06/19 15:55:40
dzi瘯uj :)

Ola Ja ju tak wcze郾iej robi豉m z innymi muffinkami i z ciastem :) Mro輳 je w szczelnie zawi您anych torebkach (albo specjalnych na mro穎nki albo w zwyk造ch, czystych foli闚kach), a potem w dniu kiedy ma by impreza wieczorem, rano wyjmuj ciacha z zamra瘸rki i zostawiam w tej folii na ca造 dzie. W razie nag造ch go軼i (nadal nie wyci庵aj帷 z folii) wrzucam do mikrofali i ustawiam rozmra瘸nie chleba :). Nie pr鏏owa豉m rozmra瘸 w piekarniku, ale podejrzewam, 瞠 by這by ok
-
Go嗆: Ola, 94.254.152.*
2009/06/19 17:06:44
Dziekuje. sprobuje tak zrobic. aha. i gratuluje swietnych przepisow :)
pozdrawiam
-
2009/06/24 23:16:15
No i zn闚 mnie kusisz;P
-
2009/07/08 21:51:44
O jaka s這dka uk豉danka. Ile muffin!
Szablon