biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Ryba paprykowo - cebulowa

Długo nic nie gotowałam, bo byłam w ciągłym biegu. Nadal mam wakacje, o dziwo nie mam żadnych poprawek, więc wrzesień wolny, a ja ciągle kursuję a to do stolycy a to do rodziców. A to dlatego, że wciąż szukam pracy i choć co chwilę zapraszają mnie na rozmowy, to i tak nic z tego nie wychodzi :( Z pozytywniejszych wiadomości, będąc u rodziców - odnawiam stare znajomości :) Np. spotykam się z koleżankami z liceum po 2 latach, albo z gimnazjum (z nimi akurat mam stały kontakt ;) Ale dzisiaj siedzę w domu, nigdzie nie wychodzę i w końcu zrobiłam obiad :P Prosty i szybki. Bardzo dobry :) Przepis wypatrzyłam u Jagody.


RYBA PAPRYKOWO-CEBULOWA

składniki:
- 2 filety rybne (u mnie mintaj i dorsz)
- słodka papryka w proszku
- ostra papryka w proszku
- sól
- cebula
+ folia aluminiowa

Filet przekroić na 3 części, posolić i posypać papryką słodką i ostrą oraz solą. Na to położyć krążek cebuli, ją też posolić i posypać papryką, ułożyć na folii aluminiowej takiej wielkości, by swobodnie zawinąć porcje - 1 kakałek ryby z cebulką na jeden kawałek folii. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 20-30 minut.


piątek, 11 września 2009, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2009/09/11 18:31:03
Bardzo apetyczne te krazki cebuli z papryka na rybce. I wszytko razem zapiekane. Podoba mi sie, pomysl zdecydowanie do wykorzystania!
Pozdrawiam
-
2009/09/11 20:22:39
Wow, fantastyczny pomysł. Bardzo mi sie podoba taka rybka :)
-
2010/02/02 00:45:09
o rany papryka i cebula!:) No kochana robie jutro:))
-
2010/02/02 12:18:57
Miło mi, że pomysł przypadł Wam do gustu. Wczoraj wypatrzyłam, że Kasandra też taką rybkę przygotowała, z tym, że na parze :) Też ostatnio mam na nią ochotę, tylko planuję sypnąć odrobiną granulowanego czosnku dodatkowo :) i też chyba ją uparuję dla odmiany :)
Szablon