biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Czosnkowo - paprykowe udka (Dukan)

Obiad dla tych, których nabiał na pieczonym kurczaku odstrasza. Bardzo prosty i szybki. Udka wychodzą zaskakująco soczyste.

czosnkowo-paprykowe udka kurczaka Dukan


CZOSNKOWO - PAPRYKOWE UDKA
(Dukan, faza I)

składniki na 1 porcję:
- 2 podudzia z kurczaka
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżka ostrej mielonej papryki
- 1 łyżka słodkiej mielonej papryki

Z kawałków kurczaka zdjąć skórę. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, ułożyć podudzia. Czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać i wysmarować nim mięso. Posypać mieszanką papryk. Zapiekać ok 30 minut w 180°C. Polać wytopionym sosem.

czwartek, 15 kwietnia 2010, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/04/16 06:42:57
Podoba mi się ten przepis!:))
-
2010/04/16 09:08:15
Takie udka na pewno są pyszne :)
-
2010/04/16 10:06:59
fajnie rumiane te udka!
-
2010/04/16 13:48:56
Dziękować :) I zachęcam osoby nie-dukające ;) do nie-zdejmowania skórki, bo będzie bardziej chrupiąca
Szablon