biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Ryba w warzywach (Dukan)

Wreszcie przeszłam na drugą fazę diety proteinowej Dukana. Czas najwyższy na warzywa! Ale abstrahując od warzyw, dawno nie jadłam tak smacznej rybki :) Nawet nie będąc na diecie. Wbrew pozorom, mimo długiego opisu, robi się ją szybko i łatwo. A efekt jest pyszny.

Ryba w warzywach (Dukan)


RYBA W WARZYWACH
(Dukan, faza II PW)

składniki na 1 porcję:
- 1 filet z pangi
- 1/2 marchewki
- 1/4 pora
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- sól czosnkowo-ziołowa (np. Kotanyi)
- pieprz
- słodka papryka mielona
+ folia aluminiowa

Rybę rozmrozić. Marchewkę zetrzeć na tarce lub pokroić w zapałkę. Pora przeciąć wzdłuż i posiekać w półtalarki. Paprykę pokroić w cienkie paski, przekroić na pół.

Każde z warzyw zblanszować oddzielnie - wrzucić do gotującej się wody na 2-3 minuty, po czym wrzucić na sitko i opłukać zimną wodą. Wrzucić je z powrotem do garnka, wszystkie razem, polać sosem sojowym i dokładnie wymieszać.

W naczyniu żaroodpornym ułożyć duży płat folii aluminiowej. Wyłożyć na folię połowę warzyw.  

Ryba w warzywach (Dukan) krok 1

Ułożyć filet z pangi, posypać przyprawami,

Ryba w warzywach (Dukan) krok 2

przykryć resztą warzyw,

Ryba w warzywach (Dukan) krok 3

zawinąć szczelnie folię.

Ryba w warzywach (Dukan) krok 4

Piec 30 minut w 200°C.

poniedziałek, 19 kwietnia 2010, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/04/19 16:28:47
ooo super przepis .. spróbuję ale nie z pangą ..
-
2010/04/19 16:36:03
Pysznie wygląda ta rybka ! Muszę sobie kiedyś taką zrobić:)
Pozdrawiam!
-
2010/04/19 16:47:31
Dyrdymalki w oryginale był dorsz :) ale nie znalazłam filetów

Majana Dziękuję :) i polecam
-
Gość: jhh, *.toya.net.pl
2010/04/19 23:45:19
Przepis fajny, ale odradzam jedzenie Pangi, zyje w delcie Mekongu w mule i najwiekszym syfie, jest naladowana metalami ciezkimi i innymi cudami.
Lepiej zjesc dorsza, makrele... :)
-
2010/04/20 01:55:22
Jhh szczerze mówiąc nie wierzę żeby reszta ryb była zdrowsza ;) O pandze akurat poszła w Polske plotka, która się bardzo szybko przyjęła. Pewność, że ryba jest ok będę miała tylko jak wezmę ją prosto od.. hodowcy, a to nie takie proste
Szablon