biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Musztardowy kurczak (Dukan)

Uff.. wróciłam z Krakowa i ogarniam się po mini-remoncie. Co mogłam szybko zrobić żeby się nie zakurzyło? Oczywiście pieczone piersi. Czy ja się robię monotematyczna z tymi kurczakami? :P Nawet jeśli, to trudno. Dopiero teraz na diecie odkrywam na jak wiele prostych i smacznych sposobów można je przyrządzać.

Musztardowy kurczak (Dukan)


MUSZTARDOWY KURCZAK
(Dukan, faza I)

składniki na 1 porcję:
- 1 filet z piersi z kurczaka
- łyżeczka ostrej musztardy
- łyżka jogurtu naturalnego 0%
- szczypta soli czosnkowo-ziołowej

Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową (dużym płatem, żeby można było przykryć).Pierś oczyścić, wyłożyć na folię. Wymieszać musztardę z solą i jogurtem, polać mieszanką kurczaka. Zawinąć folią niezbyt ciasno. Wstawić na 0,5h do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

sobota, 08 maja 2010, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/05/08 15:31:10
apetyczny,aż zgłodniałam! :)
-
2010/05/08 15:33:28
a właśnie niedawno taki zrobiłam i bardzo mi smakował :) pyszne zdjęcie!
-
Gość: Amy, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/05/08 15:52:20
Ja nawet nie liczę, ile miesięcznie kurczaka pochłaniam :P
Pewnie już nieźle jestem napakowana hormonami...
cóż to za enigmatyczna musztarda? (widzę ziarenka gorczycy, ale chyba nie francuska?)
pozdrawiam;)
-
2010/05/08 16:14:57
Kolorowowkuchni dziękuję :)

Mydelicious dzięki :) a zrobione telefonem i ubolewam nad nim, bo aparat zastrajkował na wyjeździe

Amy hormonami i tak jesteśmy napakowani, są we wszystkim, nie tylko w kurczaku ;) a musztarda rosyjska Develey
-
2010/05/08 18:39:12
Dla mnie możesz robić codziennie kurczaka, bo uwielbiam:) I bardzo chętnie biorę od Ciebie pomysły na doprawianie go:) A wiesz,ze też robiłam takiego musztardowego? Pyszny jest :-)
Pozdrawiam!
-
Gość: Amy, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/05/08 23:32:59
Adrijah, właśnie z tego założenia wychodzę. Na razie na świecie obserwujemy raczej ofiary tłuszczy nasyconych i rafinowanego cukru;)
też mam develeya, ostatnio króluje sarepska:P dobrą cenę ma.
-
2010/05/10 12:25:33
Kiedyś robiłam kurczaka w sosie musztardowym, ale trochę "na inną modłę" :) chętnie bym takiego spróbowała, a musztardy rosyjskiej jeszcze nie jadłam :) pozdrawiam i zapraszam do mnie pod nowy adres ;)
Szablon