biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Sos czosnkowy z musztardą (Dukan)

Już kiedyś robiłam sos czosnkowy, który też się na Dukana nadaje, ale byłam ciekawa czegoś nowego. Ten znalazłam w przepisowni, jako dodatek do dukanowego kebabu, do którego mnie na razie nie ciągnie ;) za to zrobiłam go jako dodatek do roladek z kurczaka.


SOS CZOSNKOWY Z MUSZTARDĄ
(Dukan, faza I)

składniki:
- 1 mały jogurt naturalny
- łyżka musztardy (Dijon)
- szczypta soli i pieprzu
- odrobina octu (ryżowego)
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki przyprawy Tzatziki

Wymieszać wszystkie przyprawy razem. Można ubić sos mikserem żeby był gęstszy (ja sobie darowałam).

sobota, 29 maja 2010, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/05/29 13:30:01
mniam... fantastyczny do mięs :)
-
2010/05/29 14:57:42
Sos wygląda i brzmi super, z musztardą jeszcze nie próbowałam :)
-
2010/05/30 08:45:37
do maczania kawałeczków mięsa.. pysznie.
Szablon