biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Kotleciki z soli w sosie pomidorowym (Dukan)

Dawno nie jadłam ryby na obiad. Ogólnie jakoś ciężko mi wchodzą ostatnio. Tylko łosoś wędzony daje radę i tuńczyk z puszki (np. w formie placków). Ale ile można jeść te same ryby? Dlatego tym razem padło na solę, tak dla odmiany.



KOTLECIKI Z SOLI

(Dukan, faza I)

składniki na 3 porcje:
- 8 filetów z soli
- łyżeczka przyprawy do ryb
- pieprz ziołowy
- jajko
- 6 łyżek otrębów
- 1/2 cebuli

Rozmrożone filety zmielić, dodać przyprawy, otręby, jajko i posiekaną cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na teflonie bez tłuszczu na małym ogniu pod przykryciem z obu stron kilka minut.


SOS POMIDOROWY
(Dukan, faza II PW)

- puszka pomidorów w kawałkach bez skóry
- łyżeczka przyprawy do dań z pomidorów
- łyżeczka bazylii
- łyżka ketchupu
- łyżka jogurtu naturalnego

Do Thermomix'a wrzucić wszystkie składniki, ustawić temperaturę 100°C, czas 5 minut, obroty max. Po ok. 0,5 min. zmniejszyć obroty do 3.
Polać sosem kotleciki z soli.




poniedziałek, 19 lipca 2010, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/07/20 07:25:36
Fajne te kotleciki. Mnie jakoś sola nie podchodzi ale w takiej formie chętnie spróbuję bo wygląda bardzo apetycznie:)
-
2010/07/20 17:17:39
ale jestem ciekawa takich kotlecików! zapisuję :)
Szablon