biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Kurczak pod musztardową skorupką (Dukan)

Przeglądałam sobie filmiki z kotlet.tv dla pobudzenia apetytu :D i zatrzymałam się na drobiowej zapiekance. W oryginale kurczak jest pod pierzynką, ale z otrębami wyszła skorupka, trochę jakby kurczak schował się pod cienkim otrębowym plackiem - pycha!


KURCZAK POD MUSZTARDOWĄ SKORUPKĄ
(Dukan, faza I)

składniki na 2-3 porcje:
- podwójna pierś z kurczaka
- odrobina oliwy
- 1 białko
- 1 łyżka musztardy
- 3 łyżki otrębów (2 owsianych, 1 pszennych)
- sól i pieprz
- szczypiorek


Kurczaka oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki. Niedużą foremkę żaroodporną posmarować oliwą, wyłożyć kawałki kurczaka i posypać je solą i pieprzem. Otręby zmielić, białko ubić. Wymieszać otręby z białkiem, musztardą i szczyptą pieprzu. Przykryć musztardową masą kurczaka. Piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Podawać posypane szczypiorkiem.



czwartek, 26 sierpnia 2010, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/08/26 16:53:31
Podoba mi się ten pomysł na kurczaczka. Wygląda bardzo pysznie i taki też na pewno jest. Spróbuję:)
-
2010/08/26 21:39:32
Robiłą rybę w otrębach i bardzo nam smakowała:)
-
2010/08/26 22:12:06
świetnie wygląda i zawsze to jakiś wyjście dla spożycia otrębów w ciekawy sposób
-
2010/08/28 15:37:59
REWELACJA!!!!!
wlasnie wcinam na obiad....
smakuje lepiej niz panierka z bulki :)
Szablon