biało-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Słodki łosoś (Dukan)

Faszerowanym paprykom towarzyszył najlepszy, a jednocześnie najprostszy łosoś, jakiego kiedykolwiek przygotowałam. Samego wina, którym go skropiłam, nie próbowałam, ale moja Mama je bardzo lubi, a to wyjątkowo wybredna osoba, także zaufałam Jej podniebieniu :) Wino dodało dzwonkom ryby odrobiny słodyczy jednocześnie wydobywając głębię smaku pozostałych, samodzielnie banalnych przypraw. Łosoś rozpływa się ustach :)


SŁODKI ŁOSOŚ
(Dukan, faza II PW)

składniki na 1-2 porcje:
- 2 dzwonka z łososia
- łyżeczka Vegety (z przewagą suszonych warzyw)
- słodka mielona papryka
- ostra mielona papryka
- świeżo mielony kolorowy pieprz
- ok. 2 łyżeczek słodkiego wina Torres Floralis Moscatel Oro

Rozgrzać piekarnik do 200°C. Foremkę żaroodporną wyłożyć folią aluminiową, położyć łososia, obsypać dokładnie przyprawami i skropić delikatnie winem. Zamknąć paczuszkę z folii w miarę szczelnie, ale zostawiając miejsce na powietrze nad rybą. Piec ok. 20-25 minut.

niedziela, 03 października 2010, adrijah

Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)

Dziękuję :)

A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/10/03 15:54:17
Właśnie sobie uświadomiłam, że łososia to ja już dawno nie jadłam...:)
-
2010/10/04 19:07:32
czas najwyższy to nadrobić :)
Szablon