bia這-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Rolada szpinakowo-這sosiowa


Widzia豉m takich sporo, jak by豉m na Dukanie. Wtedy nie odwa篡豉m si zrobi, teraz 瘸逝j, 瞠 tyle si z tym zbiera豉m. Bardzo spodoba豉 mi si wersja Felixiany z 鄴速ym twaro磬iem, ale musia豉m doda od siebie troszk pikanterii ;) Upiek豉m 2 rolady na standardowej wielko軼i blach od piekarnika. Jedn zabrali鄉y ze sob na sylwestra, gdzie m瘰kie grono polewa這 j... s這dkim sosem chili. Ja jednak wol sam ;) Gor帷o polecam, bo jest bardzo szybka i bardzo prosta, do tego jeszcze bardziej smaczna i wygl康a efektownie :) A jakby tego by這 ma這 - smakuje tak瞠 osobom twierdz帷ym, 瞠 nie lubi szpinaku.


ROLADA SZPINAKOWO-ΜSOSIOWA

sk豉dniki na 2 rolady:
- 2 op mro穎nego szpinaku (po 400g)
- 8 jajek
- s鏊 i pieprz
- 2 z帳ki czosnku
- 450g dobrze zmielonego twarogu
- 1/2 s這iczka chrzanu 鄉ietankowego (ok. 80-90g)
- 2-3 造瞠czki kurkumy (dla koloru)
- 3 op w璠zonego 這sosia w plastrach (po 100g)

草速ka oddzieli od bia貫k. Szpinak rozmrozi i odcedzi, wymiesza z 鄴速kami, sol, pieprzem i przeci郾i皻ym czosnkiem. Bia趾a ubi na sztywn pian, wymiesza delikatnie z mas szpinakow. Du膨 blach w piekarniku wy這篡 papierem do pieczenia, wy這篡 po這w masy i roz這篡 j mniej wi璚ej r闚n warstw po ca貫j powierzchni. Piec 15 minut w 190蚓. W tym czasie wymiesza twar鏬 z chrzanem, kurkum, sol i pieprzem. Gdy jeden biszkopt ostygnie, zdj望 go z blachy i tak samo upiec drugi, z pozosta貫j masy szpinakowej. Twar鏬 wymieszany z dodatkami podzieli na p馧 i rozsmarowa r闚nymi warstwami na obu ostudzonych biszkoptach. Roz這篡 na nich plastry 這sosia. Zwin望 r闚no w rolad (bardzo 豉two si zawija i nic nie p瘯a), zawin望 szczelnie foli aluminiow i odstawi na kilka godzin do lod闚ki. Przed podaniem pokroi w 1-1,5cm plastry.

poniedzia貫k, 02 stycznia 2012, adrijah
TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Go嗆: kuchniawformie, stargate103.tvn.pl
2012/01/02 11:01:03
Fajna przystawka, taka wiosenna!
-
2012/01/02 11:19:10
rewelacyjna:) ....i wygl康 i smak powala na kolana:) pozdrawiam ciep這
-
2012/01/02 11:23:19
Zupe軟ie mnie nie dziwi, 瞠 ta rolada przekonuje do siebie tych, kt鏎zy nie lubi szpinaku. Prezentuje si przesmacznie!
-
2012/01/02 12:18:57
jako wielbicielka szpinaku te pewnie by豉bym zachwycona tak rolad. i te niekoniecznie z sosem ;-)
-
2012/01/02 12:19:43
ale 豉dna, nawet gdybym nie lubi豉 szpinaku musia豉bym spr鏏owa tego cude鎥a :)
-
2012/01/02 13:10:00
Idealna!Pieknie sie prezentuje
-
2012/01/02 15:12:05
Uwielbiam szpinak, przepis i pomys rewelacyjny.
-
2012/01/02 16:42:17
Wygl康a super! Musi by przepyszna:)
-
2012/01/02 17:32:14
Pi瘯nie wygl康a. Chetnie bym spr鏏owa豉,mniam:)
-
2012/01/02 17:57:39
nie jestem fanem szpinaku, ale ta rolada jest pyszna :)
-
2012/01/02 21:34:19
jest cudna, ostatnio przepis dosta豉m od siostry te軼iowej i mam j zamiar zrobi. Podobno smak niebagatelny. Twoja 郵icznie si prezentuje i zapewne tak samo smakuje;)
-
2012/01/02 23:01:36
brzmi smacznie i zdrowo, a na dodatek pieknie wygl康a, nic do dac, nic uj望 :)
-
2012/01/03 08:43:37
Wygl康a fantastycznie, pewnie smakuje jeszcze lepiej :)
-
2012/01/03 17:36:19
Bardzo ciekawie si zapowiada i jak 豉dnie wygl康a :)
-
2012/01/04 09:14:13
Idealna! Nigdy nie robi豉m takiej rolady, musi by przepyszna;)
-
2012/01/04 11:31:48
Jad豉m taka rolad jest bardzo smaczna, polecam :-)
-
2012/11/02 10:07:22
zapisuje to do moje listy :)
-
2012/11/07 08:36:51
Jad豉m taka rolad jest pyszna a przy tym bardzo 豉dnie si prezentuje :-)
-
Go嗆: Ewa, mastiff3.strazgraniczna.pl
2013/02/11 13:20:33
Polecam! Jest wy鄉ienita. Na 鈍i皻a Bo瞠go Narodzenia osobi軼ie j robi豉m. ζtwa w przygotowaniu i cieszy oko. Najlepiej przygotowa par dni wcze郾iej, przesi彗nie smakiem farszu i nie jest taka sucha. Do tanich nie nale篡. Smacznego.
Szablon

o mnie

Lista Blog闚 Kulinarnych