bia這-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

Zupa krem z bia造ch warzyw z chrzanem i winem


Pe軟a improwizacja ;) Pr鏏owa豉m do嗆 nieudolnie odtworzy smak zupy, kt鏎 mia豉m okazj je嗆 niedawno w Papu. Tamta by豉 mocno kalafiorowa i czym 鈍ietnie doprawiona, dzi瘯i czemu z ka盥 kolejn 造磬 coraz ostrzejsza. Ta te taka by豉 (kalafiorowa i coraz ostrzejsza), ale jednak w smaku si r騜ni豉 ;) Nie m闚i, 瞠 by豉 z豉, bo mnie osobi軼ie bardzo smakowa豉. Cho nie a tak bardzo, jak ta w restauracji ;) Ale jak na tak improwizacj, to uwa瘸m, 瞠 wysz這 ca趾iem spoko :) Na drugie danie mia by makaron z 這sosiem, dlatego nie by這 瘸dnych dodatk闚. Jednak zupa okaza豉 si zbyt syta i makaron by nast瘼nego dnia ;) ale my郵, 瞠 pasowa造by tu chipsy z boczku.


ZUPA KREM Z BIAΧCH WARZYW Z CHRZANEM I WINEM

sk豉dniki na ~8 porcji:
- 1 por (bia豉 cz窷)
- 1 鈔ednia cebula
- 0,5kg ziemniak闚 (okaza造 si mocno 鄴速e)
- 1 鈔edni lub 1/2 du瞠go selera
- 1 du瘸 pietruszka (korze)
- 1 ma造 kalafior (u mnie opakowanie mro穎nego)
- 1l bulionu warzywnego
- 4 造瞠czki tartego chrzanu
- 1 szkl bia貫go, wytrawnego wina
- 1/2 szkl mleczka zag瘰zczonego nies這dzonego
- 2 造磬i oliwy

Cebul i por obra i pokroi w pi鏎ka. Rozgrza w du篡m garnku oliw i podsma篡 na niej por i cebul, a si zeszkli. Ziemniaki, selera i pietruszk obra, pokroi w kostk. Wrzuci do garnka, zala bulionem i gotowa, a troch zmi瘯n (u mnie ok 0,5h). Zmiksowa za pomoc 篡rafy, doda kalafiora (wcze郾iej mi si nie zmie軼i do garna ;), gotowa 10 minut, zmiksowa. Doda chrzan, bia貫 wino i mleczko. Dok豉dnie wymiesza, zagotowa i ewentualnie doprawi do smaku.

pi徠ek, 09 marca 2012, adrijah

Podoba Ci si m鎩 blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowa貫 moje danie? Koniecznie pochwal si tym w komentarzu :)

Dzi瘯uj :)

A wiesz, 瞠 za zdj璚ia da przygotowanych na podstawie przepis闚 z mojego bloga co miesi帷 mo瞠sz wygra nagrody niespodzianki? Sprawd.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/03/09 12:47:24
A mnie tam sie twoja "nieudolna" zupa bardzo podoba. Ba, podoba mi sie na tyle, ze chetnie bym jej sprobowala.
-
2012/03/09 13:24:27
Ju sama nazwa pysznie brzmi:) nic tylko zajada:)
-
2012/04/14 13:38:51
Maggie dzi瘯uj :) ja nie m闚i, 瞠 nie by豉 smaczna (bo by豉, jak najbardziej), ale wysz豉 inna ni pierwowz鏎 ;)

Jolanta :)
Szablon