bia這-czerwone gotowanie
Blog > Komentarze do wpisu

好iadaniowy sernik gotowany


Nie lubi sernik闚. Tak, wiem, wi瘯szo嗆 z Was po przeczytaniu tego zdania puka si w g這w. Jak mo積a nie lubi sernik闚? Przecie wszyscy je kochaj. Ano w豉郾ie nie wszyscy. To jest moja zmora. W ka盥e 鈍i皻a i na ka盥ej imprezie jest jaki sernik. I zawsze kto pr鏏uje mi go wcisn望. Tak, jak sernik na zimno jeszcze jako ujdzie, a mro穎ny pokocha豉m, tak pieczonych nie znosz. Tym bardziej, 瞠 kojarz mi si z diet. S豉bo, prawda? Mimo wszystko staram si przem鏂 i pogodzi z sernikami. Tym razem postawi豉m na 郾iadaniowy hit - sernik gotowany. Brzmi ciekawie, smakuje... jak delikatny pieczony sernik waniliowy :) Czyli 豉two si domy郵i, 瞠 to nie moja bajka. Ale dla tych, kt鏎zy lubi serniki, fantastyczne, szybkie 郾iadanie, kt鏎e za spraw dodatk闚 za ka盥ym razem mo瞠 by zupe軟ie inne. Ja bym widzia豉 wersj cynamonow albo kakaow. A latem znowu waniliow, ale z du膨 ilo軼i 鈍ie篡ch owoc闚. A Wy? Z czym by軼ie go podali?

sernik 郾iadaniowy

吉IADANIOWY SERNIK GOTOWANY

sk豉dniki na 1 du膨 porcj:

- 250g sera twarogowego trzykrotnie mielonego
- 50g ricotty
- 1 jajko
- 1 造磬a syropu z agawy
- 1 造磬a cukru z wanili
- 1/3 szkl zimnego mleka
- 2 造磬i budyniu waniliowego bez cukru, w proszku

dodatkowo u mnie:
- banan
- jagody goji
- krem daktylowy

Serek twarogowy, ricott, jajko, syrop z agawy i cukier umie軼i w garnuszku, zmiksowa.
Postawi na 鈔ednim ogniu na ma造m palniku i mieszaj帷, zagotowa.
Zmniejszy ogie, dalej miesza.
W mi璠zyczasie rozpu軼i proszek budyniowy w zimnym mleku, doda do masy serowej.
Gotowa jeszcze 2-3 minuty, ca造 czas mieszaj帷.
Prze這篡 do g喚bokiego talerza lub miseczki.
Podawa z dodatkami od razu lub po wystudzeniu.


廝鏚這: Relish for life
czwartek, 11 grudnia 2014, adrijah

Podoba Ci si m鎩 blog? Polub go na Facebooku.



Przygotowa貫 moje danie? Koniecznie pochwal si tym w komentarzu :)

Dzi瘯uj :)

A wiesz, 瞠 za zdj璚ia da przygotowanych na podstawie przepis闚 z mojego bloga co miesi帷 mo瞠sz wygra nagrody niespodzianki? Sprawd.


Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2014/12/11 18:04:34
Sernik wygl康a bardzo smakowicie :), tylko szkoda, 瞠 ma tak du穎 bia趾a :( Ale konsystencja musi by super :)
-
2014/12/11 18:29:08
Ja za to uwielbiam serniki, mog豉bym je嗆 na 郾iadanie, obiad i kolacj :)
Sama prowadz bloga: twojmlunch.blogspot.com/ o jedzeniu do pracy, o zdrowych posi趾ach, kt鏎e mo積a szybko przygotowa do pracy a s alternatyw dla niezdrowego przek御kowego jedzenia. Mimo, i przepis nie wpisuje si do tematyki mojego blaga, drukuje go czym pr璠zej i wk豉dam do swojego segregatora - upiek go na 鈍i皻a :)
Pozdrawiam serdecznie ! :)
-
2014/12/11 18:31:19
Ania zdaje si, 瞠 w豉郾ie o tak bia趾ow bomb w oryginale chodzi這 ;) My郵, 瞠 z mniejsz ilo軼i sera te si uda :)
-
2014/12/11 18:32:33
Mlunch nie wiem czy zauwa篡豉, ale on jest gotowany, nie pieczony ;)
Szablon